جابجایی کالا توسط وانت بارها معادل ۵۰ درصد سهم کل ناوگان کالا است
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ، ضمن اعلام آغاز پروژه ساماندهی ناوگان برون شهری وانت بار در کشور ، اظهار داشت : در سال گذشته بالغ بر ۵۰۰ میلیون تن کالا تحت صحابت بارنامه توسط انواع ناوگان سنگین(کامیون) حمل شده است در حالی که ، همه ساله افزون بر ۲۵۰ میلیون تن کالا ، توسط وانت بار بدون دریافت بارنامه در جاده های کشور جابجا می شود .
معاون حمل ونقل سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای ، در جلسه ای که با حضور تنی چند از مدیران ، معاونین وروسای ادارات ستادی و استانی در قم تشکیل شد ، عنوان کرد : حمل ونقل نه یک نظام سنتی ، که یک صنعت است و ارتقا و توسعه هرصنعتی نیازمند نوآوری و بهره مندی از ابز ار های نوین بوده و توجه به فناوری اطلاعات در این حوزه یک امر الزامی و حتمی است .
حمیدرضا شهرکی در این جلسه که مدیران انجمن های صنفی رانندگان و شرکت های حمل و نقل جاده ای استان قم نیز حضور داشتند ، اظهار داشت : به روز شدن صنعت حمل و نقل جاده ای منوط به علت یابی امور و آسیب شناسی موارد و رفع معضلات و ارتقا ظرفیت ها است و در غیر اینصورت ، تمرکز بر تخلفات و نارسایی ها که معلول بوده بدون رفع علت ها ، ما را در چرخه غفلت از حل و رفع اساسی موضوعات خواهد انداخت .
وی با توجه به وجود سامانه های مختلف موجود در بخش حمل و نقل که داده محور می باشند ، تاکید کرد : داده کاوی بر اساس این اطلاعات منجر به تصمیم سازی و تصمیم گیری مناسب می شود و افزود : بحمدالله دیتا ماینیگ درحمل ونقل جاده ای بر اساس داده های بخش حمل و نقل کالا آغاز و مورد توجه قرار گرفته است .
شهرکی استفاده مطلوب از دیتاها ی تولیدی را با تحلیل و پردازش آنها و ارائه راهکارهای مختلف حل مسئله و اتخاذ بهترین تصمیم و نظارت بر اجرای درست را یادآور شد . ضمن توصیه بر عدم تداخل وظایف حوزه های مختلف در ادارات کل ، برضرورت هم افزایی کارکنان درتمامی مجموعههای تابعه تاکید ، و میبایست مدیران با ایجاد این امر ظرفیت کامل سازمان خود را در امور اجرایی و نظارتی بکار گیرند .
معاون حمل ونقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای دربخش دیگری از بیانات خود به افت تناژ حمل و نقل کالا تحت صحابت بارنامه طی سه ماهه اول سال جاری در کشور اشاره و تصریح کرد : با همکاری صنف تخلفاتی همچون عدم صدور بارنامه ، کم اظهاری تناژ بارگیری در سند حمل، درج نادرست مبدا یا مقصد حمل به منظور کاهش مبلغ بارنامه ، تخلف اضافه تناژ و ... . با نظارت های سیستمی چه کنترل های میدانی و اصلاح و بهبود فرایندها باید کاهش یابد .
حمیدرضا شهرکی با یادآو ری این مهم که فعالان شبکه حمل و نقل کشور ، اصیل و اخلاق حرفه ای مدار می باشد توضیح داد : اما برخی متخلفین بخش حمل ونقل جاده ای ، با بهره گیری از دوسیستم ( کاربن کشی) و مواردی که ذکر شد اقدام به سو استفاده می کنند . از مجموع دو میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه وانت بار موجود در کشور ، افزون بر یک میلیون و ۷۳۷ هزار دستگاه دربخش حمل ونقل جاده ای فعال هستند که از این تعداد اندکی دارای کارت هوشمند می باشند .
مسئول حمل ونقل جاده ای کشور طرح ساماندهی حمل مسافر در استان قم را در قالب راه اندازی پایانه های غیر متمرکز و نیمه متمرکز و فروش غیر حضوری و به ویژه اینترنتی را اجرایی دانست و تاکید کرد : اداره کل استان با مذاکره با شهرداری در راستای راه اندازی این پایانه ها در سطح شهر اقدام نمایند .
حمیدرضا شهرکی در ادامه به دستور ریاست محترم جمهور در راستای اتخاذ تدابیر لازم جهت ، سفر و زیارت ارزان ، اشاره و گفت : سه استان زیارتی کشور (خراسان رضوی ، شیراز و قم) نسبت به تشکیل کارگروه هایی به منظور اجرایی نمودن این طرح باید توجه جدی داشته باشند و نتیجه را درقالب راهکارهایی مشخص ارائه کنند .
وی صرفا تکیه بر یافته های ناشی از تجربه را ، از آسیب های جدی دربخش توسعه صنعت حمل و نقل دانست و خاطرنشان ساخت : نباید تجربه و سابقه طولاتی فعالیت ، موجب تکیه صرف بر اطلاعات شهودی شود و ما را غافل از بررسی های علمی و فنی نماید . دو بال تجربه و دانش موجب پیشرفت صنعت حمل و نقل خواهد بود .
شهرکی درخواست کرد با همکاری پلیس راه ، کنترل های جاده ای در خصوص حمل کالا بدون بارنامه ، حمل مسافر بدون صورت وضعیت ، کنترل تناژ ، مهار بار ، ضوابط حمل محمولات ترافیکی و خطرناک و ... را در دستور کار جدی قرار دهید و گفت : کوتاهی در نظارت و عدم برخورد جدی با اضافه تناژ ، تبعات گسترده ای من جمله استهلاک زودرس ناوگان عمومی، تخریب رویه راه و ابنیه فنی ، نقص در ایمنی ناوگان به ویژه کارایی سیستم ترمز و مهار وسیله در پیچ ها و ... و ایجاد سوانح رانندگی را درپی خواهد داشت .
در ادامه این جلسه داریوش باقر جوان مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در بیاناتی به برخی تمهیدات اندیشیده شده جهت سفرهای زیارتی اربعین حسینی (ع) اشاره و اظهار داشت : ان شاالله بتوانیم با توجه به تجارب سنوات گذشته نسبت به ارائه خدمات مناسبتر در حوزه جابجایی زوار گرامی در سالجاری اقدام نماییم .
همچنین در این جلسه مدیران انجمن های صنفی رانندگان و شرکت های حمل و نقل جاده ای استان ، اظهار نظر و خواستار توجه بیشتر مسئولان در راستای احصا نیازمندیها و تامین موارد موضوعه شدند .
همچنین اکرامی نیا معاون دفتر ایمنی و ترافیک سازمان به اهمیت توجه به ارتقا ایمنی در حوزه حمل و نقل اعم از عمومی و شخصی اشاره داشت و خواستار هزینه کرد هدفمند و اثر بخش اعتبارات استانی در قالب طرح های نو آورانه شد
شهرکی درخاتمه باتفاق مهندس باقر جوان مدیر کل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و جمعی از مسئولین ذیربط ستادی و استانی ، ضمن حضور درپایانه مرکزی حمل ونقل مسافر استان قم (پایانه کوثر) ، نسبت به بازدید میدانی و گفتگو با کاربران مستقر دراین پایانه اقدام نمودند.