تشریح دستورالعمل جدید شناسایی و اولویت بندی نقاط پر تصادف راه های کشور
دستورالعمل جدید شناسایی و اولویت بندی نقاط پر تصادف راه های کشور با هدف هماهنگی و تشریح فرآیند جمع آوری و ثبت اطلاعات مورد نیاز جهت درج در سامانه مورد نظر به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد .
رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در خصوص این دستورالعمل اظهار داشت : طی فرآیند شناسایی نقاط پرتصادف راه های کشور که از سال ۱۳۹۵ انجام شد ، دستورالعمل شناسایی این نقاط پس از طی فرآیند تصویب در کمیسیون ایمنی طی دستورالعمل اجرایی برای استانها ارسال و اقدامات اجرایی در استانها آغاز شد . بعد از تحلیل آمار و اطلاعاتی که از سوی ادارات کل استانها جمع آوری و ارسال شد ، نواقصی وجود داشت که پس از اصلاح اطلاعات ، صحت سنجی و تدقیق داده ها و همچنین انجام بازدیدهای حضوری از محورهای مواصلاتی ، نقاط در فاز اول استخراج شد .
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای همچنین اظهار داشت : در سال ۱۳۹۵ در نهایت طی صورتجلسه با پلیس راه ۱۵۸۵ نقطه پرتصادف مبنای کار قرار گرفت و بر این اساس اعتبارات لازم تخصیص داده شده ، مرحله آشکارسازی اجراشد که در سال ۱۳۹۶ طی بازدیدهای میدانی ، طرح های ایمن سازی با رویکردهای کم هزینه و با استفاده از تخصص بخش خصوصی و مشاوران طرح ها آغاز و نقشه ها تهیه شد و از سال ۱۳۹۷ در مدار کار اجرایی قرار گرفت .
اکبری همچنین گفت : از سال ۱۳۹۷ تا کنون طبق گزارش ، ۵۰۰ نقطه از مجموع ۱۵۸۵ نقطه پرتصادف ، اصلاح و صورتجلسه شده است و ۱۱۰۰ نقطه باقیمانده است . این در حالی است که در سال ۱۳۹۸ دستورالعمل شناسایی و اصلاح نقاط پرتصادف راه ها بازنگری شد و بعد از جلسات مکرر و مستمر با سازمانهای مربوطه وپلیس راه ، ماه گذشته در کمسیون ایمنی راهها به تصویب رسید .
اکبری با تاکید بر تهیه آمارها و داده ها بر اساس مفاد دستورالعمل جدید از سوی ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و تیم استانی جهت انجام صحت سنجی داده ها تا پایان تابستان امسال گفت :
اهتمام ما بر این است که نقاط پر حادثه سنوات قبل و اصلاح بخشی از ۱۱۰۰ نقطه پرحادثه باقیمانده رااجرایی کنیم تا این فرایند تکمیل شود .
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای همچنین اظهار داشت : ما باید در این مقطع زمانی آمارها را دقیق کنیم و طبقه بندی خاصی برای دریافت اطلاعات داشته باشیم که انتظار می رود این فرایندهادقیقا بر اساس مفاد این دستورالعمل جدید انجام شود . اگر نقاط درست ودقیق شناسایی نشوند ، اعتبارات و برنامه های اجرایی به درستی نمی تواند اجرا شود و در نهایت در اصلاح نقاط پرحادثه نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد . نتایج حاصل از اجرای این دستورالعمل مبنای سه سال کار عمرانی در سطح کشور خواهد بود بنابراین وظیفه قانونی و سازمانی ما در مقطع فعلی است و حائز اولویت و اهمیت اجرایی است .
در ادامه این نشست مهران قربانی مشاور ریاست سازمان در امور مطالعات راهبردی حمل ونقل با تاکید بر اهمیت شناسایی دقیق نقاط پرتصادف راه های کشور و اصلاح نواقص موجود ، آن را امری خطیر در جهت ارتقای ایمنی راهها و سفرهای برون شهری دانست . همانطور که در قرآن کتاب جامع آسمانی آمده است ، اگر جان یک انسان را نجات دهیم به مثابه نجات کل بشریت است این امر به خوبی اهمیت تدقیق و اهتمام و توجه جدی به اجرای طرح های ایمن سازی جاده ها را مشخص می کند . فرآیند شناسایی و اصلاح نقاط پرحادثه چند مرحله شامل مرحله اول جمع آوری اطلاعات ، مرحله دوم شناسایی و مرحله تشخیص و مرحله چهارم تجویز است که در مرحله تشخیص خیلی مهم است که دقت لازم صورت گیرد .
قربانی همچنین بر لزوم اجرای دقیق مرحله جمع آوری اطلاعات تاکید کرد و آن را اثر گذار بر سایر فرآیندها دانست و افزود : در این راستا توجه به تعیین و تشخیص دقیق موقعیت نقطه پر تصادف و نوع تصادف در مرحله جمع آوری و تشخیص حائز اهمیت است .
گفتنی است در این نشست ویدئو کنفرانسی علاوه بر مسولان و کارشناسان حوزه ایمنی در ستاد مرکزی ، کارگروه های استانی مشتمل بر معاون راهداری ، معاون حمل و نقل ، نماینده فرمانده پلیس راه به همراه روسای ادارات ایمنی راه و حریم و ایمنی و ترافیک حضور داشتند .