پَر شکسته حمل و نقل هوایی ایران دیگر تاب تصمیمات غلط را برای پرواز ندارد
گروه اقتصادی: بیش از یک ماه از اعتماد وکلای ملت به وزرای پیشنهادی گذشت و در این میان کماکان سرنوشت مهمترین سازمان هواپیمایی کشوری در هاله ای از ابهام است. سازمانی که در نوع خود مهمترین نهاد راهبردی در گسترش شبکه دسترسی سریع و فراهم آورنده امکان رشد مراودات و تبادلات داخلی و بین المللی است.
، اثر بنیادی حمل و نقل هوایی در توسعه پایدار جوامع امروز ، بر هیچ کس پوشیده نیست و همگان باید درک کنیم انعکاس رشد اقتصادی در ایجاد شبکه دسترسی سریع است. حال در چنین شرایطی و نیاز کشور به توسعه تجارت ، جایگاه این ابزار استراتژیک در پایین ترین سطح خود قرار گرفته است و نهاد حاکمیتی آن نزدیک به ۳ ماه است که با سرپرست اداره میشود. سرپرستی که موقتا درب مغازه ایستاده است تا مبادا جنسی جابه جا نشود اما نمی تواند پاسخ مشتری را را بدهد و یا جنسی بفروشد و یا حتی بخرد. لذا دوره سرپرستی ، دوره ای است که مدیر ارشد آن معطل و امور اساسی ، معلق است.
از طرفی تاخت و تاز هزاردستان صنعت هوایی ، پدر خواندگان و بعضاً نظامیان به اوج خود رسیده است تا بتوانند این کرسی راهبردی را از آن خود کنند و همچنان بر طبل دنیای اقناع ناپذیر خود بکوبند و گلوگاه را در سیطره خویش حفظ نمایند.
این رسانه متداوماً هشدار داده و زنگ خطر را برای پیش گیری از تکرار گذشته تلخ به صدا در آورد و این رسالت را چون چشمانی بیدار با نگرشی تخصصی ، ادامه خواهد داد و مانع از انحراف خواهد شد که به نام خدمت به مردم ، نیت پاک رئیس دولتمان را نشانه گرفته اند.
حمل و نقل هوایی ایران به دلیل سهم خواهی های جریان قدرت و هزاردستان صنعت، در اعماق برزخ تکیه زده است و جان و پیکر نحیفش، توسط همین اشخاص ، تکیده شده است. سازمان پهلوان و مقتدر سال های نچندان دور که رفقای نابابش ، فرسوده و ضعیفش کرده اند ، تا برای هزاردستان ، قلم بزند. سازمانی غیر نظامی که همواره نهادهای نظامی به دنبال آن بودند و در طول بیست سال گذشته ، چهار نظامی بر مسند حاکمیت آن تکیه زدند که هیچ یک نتوانستند آن را به بالندگی برسانند و طبیعتا ماندگار هم نبودند و یا در آغوش شرکت های هواپیمایی بوده و پس از دوره تصدی ، در همان شرکت ها پرواز میکردند.
درد حمل و نقل هوایی ایران ، ریشه در ویروس کشنده سهم خواهی است. ادواری که هر یک از روسای هواپیمایی کشوری ، نمایندگی ایرلاینی را یدک می کشیدند و در تصمیم صادقانه ، انقلابی و مستقل ، ناتوان بود.
در این دولت مردمی برای ایران قوی ، رفتار سهم خواهان با نگاه انقلابی ، جهادی ، پاک، معنوی و مردمی ، همسویی ندارد و هر جریانی به دنبال کسب جایگاه خویش است.
حداقل حمل و نقل هوایی ایران ، از سازمان هواپیمایی کشوری تا شرکت های هواپیمایی دولتی ، تاب و تحمل این زیاده خواهی ها را نداشته که وضع و حال امروزش ، ناشی از همین رفتار از گذشته است.
این صنعت استراتژیک ، یک مُنتقم کرار میخواهد تا این غول هفت سر بی عدالتی و تضییع کننده حقوق بیت المال را از پا در بیاورد و در برابر دروغ و تزویر ، بایستد. در برابر آن افراد زیاده خواهی که با غرامت مردم ، زندگی میکنند و تنها به دنبال جریان های نقدی ناشی از خدمات بی کیفیت خود هستند.
آن کارگردانانی که عروسک های خود را به میدان صحنه میفرستند تا از تصمیم تا امضاء ، در جریان منافع آنها باشد که ما به نام راهزنان صنعت میشناسیم. کسانی که گلوگاه ایجاد کردند تا مسیر دلالی و تجارت خویش ، از گردنه آنها عبور کند.
گرگ هایی که قطعات از رده خارج و یا اصطلاحا Scrap را همراه با فرم خام تاییدیه یک مرکز تعمیراتی خارجی ، وارد کشور میکنند و در زیرپله خود ، تعمیراتش را انجام میدهند و به عنوان یک قطعه تعمیر شده در یک مرکز تعمیراتی خارجی ، به شرکت ها می فروشند.
آن دسته افرادی که به نام نهادهای مقدس نظامی و وابسته به بنیادهای اقتصادی ، نام پاک نظامی را لکه دار کرده اند و با جریان های ناسالم کشور همسایه مرتبط شدند تا با نگاهی انحصار گر ، به دنبال داروغه شدن هستند.
دل رهبر عزیرمان را خون نکنیم و به نام جد بزرگش قسم ، تکرار گذشته با افرادی دیگر و پالان عوض کرده اما از همان جنس ، ادامه این وضع تاریک و سخت است.
راه نجات ، تقدیم کرسی خدمت برای تشنگان قدرت نیست که همین اهالی یاد شده ، به دنبال آن هستند و وزیر را تحت فشار قرار داده اند.
عافیت تنها از یک راه است و آن چیزی جز بیان رهبر عزیزمان ، جوانگرایی مطلق نیست. آن جوانی که روحش جهادی و نگاهش تخصصی است. آن جوانی جسور که می تواند دیپلماسی هوانوردی را برای شکستن تحریم غیر قانونی ، به راه بیاندازد و در برابر نقض آشکار پیمان شیکاگو ، عدالت خواهی را فریاد زند و یا در محاکم بین المللی ، به دنبال بازگشت حقانیت باشد.
آن جوانی که اقتصاد حمل و نقل هوایی را درک کند تا تصدی گران و شرکت ها ، توان فریب وی را نداشته باشند و تخصص و تجربه عملیات پرواز ، مهندسی هواپیما و مدیریت دولتی را توأمان یدک بکشد.
آن جوانی که امین تمامی دستگاه های خاص است و میتواند اجماعی ملی برای عبور از بحران ایجاد نماید.
سازمان هواپیمایی مظلوم و حمل و نقل هوایی آشفته ایران ، توان تحمل فردی از دیار شرکت های هواپیمایی و یا شرکت های وابسته به نهادهای ویژه را ندارد تا به جای حفظ حقوق مردم و کشور ، در منافع جریان ها ، تصمیم گیری و سیاست گذاری نماید.
هوانوردی غیر نظامی ایران اسلامی ، دیگر نباید خطای گذشته را با بهره گیری از فردی نظامی تکرار کند. هرگاه افراد غیر نظامی بتوانند در راس فرماندهی سازمانی نظامی قرار بگیرند ، حتما چنین انتخابی برای سازمان هواپیمایی کشوری نیز صحیح خواهد بود.
نباید خطای هفته گذشته در پرواز اربعین حسینی و خدشه دار شدن حرمت زائرین سید الشهدا با هواپیمای نظامی ، تکرار شود که به حق آینه دلهره آور آینده مدیریت صنعت هوایی غیر نظامی و تجاری بود. نباید حساسیت های بین المللی با انتخاب چنین سربازان عزیزی ، تشدید و یادآور رخداد تلخ گردد.
پَر شکسته حمل و نقل هوایی ایران دیگر تاب تصمیمات غلط را برای پرواز ندارد.